aug
9

Negyvenmillióval távozott a BKV stratégiai igazgatója

2009.07.30. 06:40 - Index, MTI 

Bár alig egy évig volt a BKV stratégiai igazgatója Bosnyák Gyula, tavaly áprilisi távozása után mégis 39 millió forintot kapott – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bosnyákkal eredetileg 2007-től 2011-ig szóló, határozott idejű szerződést kötött a közlekedési társaság, de kinevezése után egy évvel menesztették, mivel kudarcba fulladt a nevéhez köthető, a menetrend-módosítást tartalmazó úgynevezett paraméterkönyv elfogadtatása.

Kiderült, hogy a paraméterkönyvet, amely negyven buszjárat megszüntetése révén 2,2 milliárd forintos megtakarítással kalkulált, nemcsak a társadalmi szervezetek és az érdekvédők, de a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága sem támogatja.

A kudarc miatt Bosnyák Gyula stratégiai igazgató mellett Somodi László akkori közlekedési vezérigazgató-helyettest is felmentették posztjáról. Ugyanakkor jellemző, hogy Somodi egy fillér végkielégítést sem kapott, mivel őt rendkívüli felmondással küldték el.
 
Balogh Zoltán, Bosnyák Gyula és Tóth Norbert

A lap megkeresésére Bosnyák Gyula először meglepődött, honnan tudnak a történtekről, majd közölte, semmi sem igaz az egészből, és lecsapta a telefont.

A Magyar Nemzet a múlt héten számolt be arról, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórát, a társaság humánpolitikai igazgatóját százmilliós végkielégítése után a BKV tovább foglalkoztatta. Mindkét végkielégítésről szóló döntést Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató, jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes írta alá.

A BKV átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét, és 2007 januárjáig visszamenőleg átnéznek minden végkielégítést - közölte Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója.

A várhatóan augusztus közepén lezáruló belső vizsgálat fog dönteni arról, hogy személyi vagy anyagi következményei lesznek-e a végkielégítési ügyeknek.

Forrás: index.hu
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rosehill.blog.hu/api/trackback/id/tr781298374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása